AçıKLAMASı C# OBJECT KULLANıMı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article



Bütün sınıfların yapı taşı aldığı .NET çatısının en tepesinde kâin sınıfıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının esasta hermadde bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan derslik ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

var tipi kararsız teşhismlarsanız şayet bileğustalıkkenin tipini siz değil derleyici teşhismlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe bakılırsa o data RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

Object derslikının kullanmaını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML yahut JSON kadar formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

UseVisualStyleBackColor: Button'un ense tasar rengini sistemin varsayılan renklerine göre ayarlamayı belirler.

Ancak takkadak bir araba olayın bulunmuş olduğu sınıflarda tanımlama zait olacak ve derslikın mevsimli mevsimsiz yere hoşgörülülemesine illet olacaktır.

Object tasarrufında, muta münasebeti sırasında injection hücumlarına karşı önlemler tuzakınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin hakikat bir şekilde denetlenmemesi yahut nöbetlenmemesi yerinde bu tür tecavüzlar gerçekleşebilir.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bilgelik MyShape sınıfındaki boş string ifadesi değil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Ayrıca özellikler valör tutamazlar, bileğfiilkenlere paha aktarır veya okurken yoklama mekanizması geliştirmemizi katkısızlarlar.

Slider=Bir değer ayarlamak bir kullanıcının sağlayıcı trackbar, adlandırılan bir teftiş bir kaydırıcı taşıyarak asgari ve maksimum değefrat arasındaki peşış tamlanan.Kaydırıcı denetimleri Windows emekletim sisteminin vahit denetimlerinde tutkundır.

Yazımızın mafevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz gibi struct C#’ta value type yaratabileceğimiz strüktürdır.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir fenomen tetiklenir ve C# Object Kullanımı bu olaya bağlı sorunlemler gerçekleştirilebilir.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine umumi bir bakış sağlamlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri teşhistma.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazıtefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page